Bekijken
Ontwikkeling van instrumenten

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Bedankt voor je interesse in ons onderzoek en onze vragenlijsten. Hieronder hebben we veelgestelde vragen en de antwoorden op deze vragen samengevat. Als uw vraag hier niet wordt besproken of als de gegeven informatie niet voldoende is, kunt u een e-mail sturen naar Jiayin Zhao (zij>), j.zhao@fsw.leidenuniv.nl.

1. Kan ik toestemming krijgen om een van de vragenlijsten te gebruiken?

Ja, u bent van harte welkom om onze vragenlijsten te gebruiken. We zouden het op prijs stellen als u ons laat weten dat u een van de vragenlijsten zult gebruiken (e-mail Jiayin Zhao (zij/), j.zhao@fsw.leidenuniv.nl) en deel de resultaten/publicatie van je resultaten met ons.

2. Kan ik een van de vragenlijsten vertalen?

Ja, je mag de vragenlijsten vertalen. Controleer eerst of er al een versie in die taal bestaat. Voor de vertaling van een vragenlijst moeten enkele stappen worden genomen: 1) u vertaalt de vragenlijst, 2) u laat iemand anders uw versie van de vragenlijst terugvertalen naar het Engels, 3) u stuurt de terugvertaalde Engelse versie van uw vragenlijst naar ons, 4) we controleren de terugvertaling en verbeteringen stellen voor, 5) u past de vertaalde vragenlijst aan (indien nodig), en 6) u stuurt een kopie van de definitieve versie naar ons, en wij voeg uw vertaling toe aan onze website. We verwelkomen ook alle publicaties, bijvoorbeeld wetenschappelijke publicaties, die we ook op onze website willen publiceren.

3. Zijn er cut-off scores of normscores beschikbaar voor de vragenlijst?

Nee, we hebben geen cut-off scores of normscores beschikbaar voor de vragenlijsten. We gebruiken de vragenlijsten voor ons onderzoek, dus vergelijken we groepsgemiddelden (bijvoorbeeld groepen adolescenten met en zonder ASS), of we correleren de scores met andere variabelen (bijvoorbeeld depressie). We hebben geen informatie over hoe we individuele scores moeten interpreteren.

4. Is het mogelijk om de vragenlijst als screeningsinstrument te gebruiken?

Nee, we hebben geen cut-off scores of normscores beschikbaar voor de vragenlijsten. We gebruiken de vragenlijsten voor ons onderzoek, dus vergelijken we groepsgemiddelden (bijvoorbeeld groepen adolescenten met en zonder ASS), of we correleren de scores met andere variabelen (bijvoorbeeld depressie). We hebben geen informatie over hoe we individuele scores moeten interpreteren. Daarom zijn de vragenlijsten niet bruikbaar als screeningsinstrument.