Emojis

Screenshot 2021 03 05 at 16.37.58

Ben je tussen de 10 en 14 jaar oud, dan zoeken we jou voor ons onderzoek! 

Je hebt vast wel eens whatsapp gebruikt. In whatsapp zitten gele gezichtjes die emoji heten. Deze emoji’s moeten het gezicht van iemand voorstellen. Niet iedereen is goed in emoties begrijpen van iemands gezicht. Bij Universiteit Leiden doen wij hier onderzoek naar. Wij hopen dat jij ook mee wilt helpen met ons onderzoek? 

 

Korte informatie over dit onderzoek:

Voor dit onderzoek vragen we of je een aantal opdrachtjes wil doen. Voor deze opdrachten krijg je emoji’s te zien. Je moet dan kiezen welke emoji’s je het beste bij elkaar vindt passen. Soms krijg je een woord te zien, daarna kies je alle emoji’s uit een groep die je bij dat woord vindt passen. Je krijgt ook plaatjes van WhatsApp gesprekken waar nog geen emoji in staat. Dan wordt van jou gevraagd om de best passende emoji in te vullen op de lege plek. De vragenlijst kun je online invullen via een computer, iPad, tablet, of mobiele telefoon. 

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Dit betekent dat niemand te zien krijgt wat jij invult. Jouw deelname aan dit onderzoek is vrijwillig. Dus je mag zelf weten of je mee wilt doen. Als je meedoet, kun je er altijd weer mee stoppen zonder dat je hoeft te vertellen waarom. 

Als je mee wilt meedoen aan het onderzoek, dan hebben we wel eerst toestemming nodig van je ouders. Hiervoor kun je je ouders vragen om de brief die hier staat te downloaden, te tekenen en naar ons op te sturen. Dat kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Als je 12 jaar of ouder bent, is er ook in die brief aan je ouders een gedeelte voor jou waarmee je toestemming kan geven dat je mee wilt doen. Alvast heel erg bedankt! 

 

Namens het onderzoeksteam,

Carolien en Els

 

 

Picture from https://www.freepik.com/vectors/heart